Šeštokai Judumo iššūkyje

Virbalio pagrindinės mokyklos šeštokai – vieninteliai visoje mokykloje – dalyvavo Lietuvos Respublikos Prezidento Kanceliarijos organizuotame „Judumo iššūkyje”. Ir neliko nepastebėti!

Susipažinkite su Idos ir Tomo aprašymu:

Laba diena,

Mes, Vilkaviškio r. Virbalio pagrindinės mokyklos šeštokai, naršėme internete ir ieškojome ką galėtume gero, prasmingo ir įdomaus nuveikti. Ir radome! Tikrai nuostabų iššūkį! Savaitė be automobilių! Nuo rugsėjo šešioliktos iki dvidešimt antros dienos, visai klasei į mokyklą keliauti tik dviračiais, riedučiais, riedlentėmis ir t.t.

Pateikus pasiūlymą klasei – išgirdome įvairių nuomonių, bet didžiajai daliai klasės mokinių ši idėja tikrai patiko. Nusprendėme, jog šį iššūkį tikrai vykdysime! Vieniems mokiniams tai buvo kasdienybė (kurie nuolatos į mokyklą važinėja tokiomis transporto priemonėmis), o kitiems tai tikras iššūkis. Kasdien į mokyklą keliaudavome ir po vieną, ir po du, bet svarbiausia – su dviračiu kartu!

Susidūrėme su šiokiais tokiais nesklandumais: buvo bendraklasių, kurių dviračiai garažo kampe stovėjo ir surūdijo, riedlentės nuo nenaudojimo – pabiro, tačiau nenuleidome rankų, į mokyklą keliavome ir pėstute, svarbiausia – ne automobiliu!

Buvo tikrai smagu! Vieni bendraklasiai pasisėmė naujos patirties ir dviračių nepaliko dūlėti, kiti net įsigijo naujus riedučius. Iššūkį įvykdėme! Buvo nuostabu!

 Nuoširdžiai,

Vilkaviškio r. Virbalio pagrindinės mokyklos 6-osios klasės mokiniai