Kosminis nuotykis

Šiandien  priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir pradinių klasių mokiniai  dalyvavo edukacijoje ,,Kosminis nuotykis”. Mokyklos salė virto mirksinčių šviesų, besisukančių lazerių spindulių, kosminių garsų pripildyta erdve. Mokiniai ir mokytojos  rengėsi  astronautų kostiumais, žiūrėdami specialiai projektui sukurtą filmą skriejo pro Saulės sistemos planetas, patyrė įvairių nuotykių ir netikėtumų.

„Įkvėpti bei paskatinti skrydžiui“ – svarbiausia Kosminio roboto misija. Mokiniai pagilino savo žinias apie Saulės sistemos planetas, žvaigždynus bei dangaus kūnus.

Tai buvo kelionė ne tik kosmosu, bet ir laiku. Grįžusius į Žemę juos pasitiko įspūdingas kosminis herojus – net 210 cm. aukščio robotas Apollo11.

Mažieji astronautai pajuto begalybės aukštį ir gylį, savo širdeles sušildė puikiomis emocijomis. Vėliau varžėsi kosminėje viktorinoje. Jie buvo skatinami svajoti ir kurti, pažinti bei domėtis! Visi vaikai sulaukė pagyrų, sėkmingai atsakė į kosminius klausimus, gavo astronauto pažymėjimą bei buvo apdovanoti kosmine taure!

Neįtikėtina, kiek nuotykių galėjome patirti per tokį trumpą laiką, nes nuotykiai yra viskas! „Nuotykiai augina. Įkvepia.“

                                   Pradinių klasių vyresnioji mokytoja Aneta Čižauskienė