Apie higieną

Asmens higienos įgūdžių ugdymas – būtinas visapusiškam vaiko vystymuisi, sveikatos palaikymui ir stiprinimui. Mokykloje vyko pamokos (praktiniai užsiėmimai) ,,Higienos ABC. Esu švarus – esu sveikas”.

Pamokų metu kalbėjome apie asmens higienos taisykles, jų laikymosi svarbą. Demonstruojant skaidres išanalizavome asmens higienos įgūdžių sistemą: odos, burnos ertmės – dantų, ausų, plaukų, rankų, kojų, drabužių – avalynės priežiūrą.

Didelis dėmesys buvo skirtas rankų higienai, nes tai vienas iš pagrindinių būdų pašalinti užkrečiamųjų ligų sukėlėjus, apsaugoti organizmą nuo susirgimų. Buvo panaudotas rinkinys: mikroorganizmai maišelyje, mikroorganizmų milteliai, UV žibintuvėlis. Galėjome iš arčiau susipažinti su mikroorganizmais, kurių aplink mus daugybė, kurie patekę ant odos arba į kūną pradeda daugintis ir taip sukelia įvairias ligas.

Taip pat didelį dėmesį skyrėme burnos ertmės – dantų priežiūrai, nes tik formuodami tinkamus dantų priežiūros įpročius išsaugosime gražius ir sveikus dantis. Naudodami dantų muliažą mokėmės taisyklingai valyti dantis. Taip pat atrinkome  kokie maisto produktai padeda išsaugoti sveikus dantis, kurie kenkia mūsų dantims.

Užsiėmimų metu buvo atliekamos įvairios asmens higienos užduotys iš specialių mokomųjų knygelių, patikrintos žinios atsakant į testo klausimus, žaidžiamas žaidimas apie higieną. 

Visuomenės sveikatos specialistė Milda Agliniškienė