Mano dailus raštas puošia Lietuvos vardą

Vasario 29 d. Virbalio pagrindinėje mokykloje vyko Vilkaviškio rajono pradinių klasių mokinių dailyraščio konkurso III etapas “Mano dailus raštas puošia Lietuvos vardą”. Jo tikslas – ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašto įgūdžius. Konkurse dalyvavo po vieną 1-4 klasių mokinį iš kiekvienos Vilkaviškio  rajono mokyklos.

Renginio pradžioje visus dalyvius pasveikino Virbalio pagrindinės mokyklos direktorius Paulius Dausinas,  kuris priminė, kad dailiai, tvarkingai ir taisyklingai lietuviškai rašyti turėtų kiekvienas save gerbiantis Lietuvos pilietis, kad ir kaip toli nužengtų technologijos, rašto ranka jis nepakeis. Dalyviams sėkmės linkėjo seimo nario Algirdo Butkevičiaus patarėja Giedrimė Didžiapetrienė.

Visi konkurso dalyviai pagal savo amžiaus grupes gautus tekstus per keturiasdešimt penkias minutes turėjo perrašyti į jiems skirtus lapus. Mokiniai, susikaupę ir rimtai nusiteikę, puikiai atliko konkursines užduotis. Kol mokiniai rašė, visos pradinių klasių mokytojos ir svečiai dalyvavo Virbalio bibliotekininkės Danutės Stankūnienės vedamame užsiėmime.

Dailyraščio konkurso vertinimo komisija, vertindama dailyraštį, atsižvelgė į teksto išdėstymą, rašto aiškumą ir tolygumą, darbo estetiką ir apdovanojo geriausių darbų autorius diplomais ir rėmėjų dovanomis, o visus dalyvius padėkos raštais ir rėmėjų dovanomis. Matant degančias vaikų akis, vienareikšmiškai galima teigti, kad toks konkursas yra reikalingas. Norime pasidžiaugti, kad yra labai daug tvarkingai, taisyklingai rašančių Vilkaviškio rajono pradinių klasių mokinių. Linkime, kad dailaus rašto, kaip vertybės, neprarastų šiais technologijų laikais. Sveikiname nugalėtojus ir juos ruošusias mokytojas!

Nuoširdų ačiū tariame gausiam būriui rėmėjų kurie prisidėjo prie šio renginio: Vilkaviškio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriui, Vilkaviškio rajono savivaldybei, seimo nariui Algirdui Butkevičiui, Audriaus Vekerioto IĮ, UAB „Mantinga“, UAB „Art Glacio“, Diamante švenčių studijai Kybartuose.

 Mokytoja Aneta Čižauskienė