Trečiokų popietė ,,Mano mada“

Visą lapkričio mėnesį trečios klasės mokiniai domėjosi drabužių įvairove. Skaitė tekstus apie medvilnės, vilnos ir lino kelią. Domėjosi iš kokių audinių siuvami drabužiai, mokėsi pristatyti savo mėgstamiausius rūbus, apibūdinti įvairių drabužių detales. Visą šį darbą vainikavo klasės valandėlės metu vykusi popietė ,,Mano mada“. Į renginį trečiokai pakvietė savo tėvelius, pradinių klasių mokinius bei mokytojus.

Pradžioje mokytoja Vilija Buividavičienė atkreipė dėmesį, kad įvairūs drabužiai suteikia žmonėms ne tik galimybę pasipuošti, jaustis patogiai, bet ir jų dėka galime atspėti kai kurių žmonių profesiją. Mokytoja apžvelgė 2023 metų vaikų mados tendencijas ir pakvietė trečiokus pristatyti pasirinktus kostiumus. Podiumu žygiavo vienuolika modelių, kurie pristatė savo kostiumus, atkreipė dėmesį į kostiumo detales, nurodė kada ir kur jie tinka dėvėti. Tai buvo puiki patirtis ir galimybė tobulinti mokinių saviraišką bei asmenines kompetencijas.

Renginio pabaigoje buvo akcentuota, kad patys žmonės diktuoja madą. Svarbiausia, kad jų rūbai būtų švarūs ir pačiam gražūs. Visi trečios klasės modeliai buvo apdovanoti gausiais aplodismentais.

                                                                Pradinių klasių mokytoja V. Buividavičienė