Vilkaviškio PGT surengė priešgaisrinei saugai skirtą viktoriną–varžybas „Daug žinosi – su pavojumi susidorosi!“

Etaplius.lt Šaltinis: VPGT inf.

Žinios – svarbu, ypač kai jos gali padėti gyventi saugiau. Jau ne vienerius metus Vilkaviškio priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba rengia priešgaisrinei saugai skirtą viktoriną–varžybas „Daug žinosi – su pavojumi susidorosi!“ Jos skirtos patikrinti moksleivių priešgaisrinės saugos žinias bei artimiau supažindinti jaunimą su ugniagesio gelbėtojo darbu.

„Rengdamiesi varžyboms vaikai turi plačiau pasidomėti ugniagesio gelbėtojo profesija, jie treniruojasi, vyksta į rajono ugniagesių komandas pasimokyti, kaip, pavyzdžiui, sujungti gesinimo žarnas ir sužino, kad skiriasi jų jungtys, susipažįsta su kitais specifiniais priešgaisrinės sistemos dalykais. Manau, kad visos naujos žinios jaunimui – tik į naudą. O gal kuris moksleivis ir pats norės tapti ugniagesiu“, – sakė Vilkaviškio PGT vyresnioji specialistė Indrė Starinskienė.

Pasak jos, sėkmingą ugniagesio gelbėtojo darbą lemia žinios, drąsa, puiki reakcija, emocinis stabilumas, sugebėjimas dirbti komandoje. Visa tai mokiniai turėjo pademonstruoti ir per jiems skirtas rungtis.

Pirmiausia reikėjo įveikti teorinę užduotį: išspręsti kryžiažodį priešgaisrine tematika. Įveikus šį etapą, reikėjo atlikti dvi praktines užduotis. Per pirmąją vaikai turėjo sujungti dvi gaisrines žarnas ir bėgdami ištiesti jas per gaisrinės kiemą.

Atliekant antrąją užduotį moksleiviams reikėjo semti vandenį iš čia pat esančio tvenkinio, pilti jį į gaisrinę žarną ir perstumti rankomis iki kibiro, o iš šio supilti į talpyklą. Kad užduotis įveikta, pranešdavo nuo slėgio sprogdamas balionas.

Diena buvo išties žvarbi, šaltas vanduo stingdė pirštus, bet vaikai labai stengėsi. Gelbėjo azartas, draugų palaikymas ir noras nugalėti.

[…]

Konkursą PGT pareigūnai organizavo padedami socialinio partnerio – Vilkaviškio rajono savivaldybės, kuri ir skyrė lėšų konkurso prizams.

Ugniagesiai viliasi, jog aktyvus bendravimas su jaunimu, rengiami konkursai ir kiti prevenciniai renginiai padeda mažinti skaudžių nelaimių skaičių.

Etaplius.lt Šaltinis: VPGT inf.

Papildyta: Virbalio pagrindinės mokyklos komandą sudarė septintokai: Austėja, Povilas, Dovydas, Tomas ir  Jokūbas.