Antrokai apie pamokas

Vieni iš šiuolaikinio pasaulio gyvenimo reikalavimų – tai gebėjimas klausti, klausyti, girdėti. Apie tai skelbia žiniasklaida, moko pamokose, vyksta neformalaus švietimo užsiėmimai. Todėl žurnalistų būrelio nariai irgi mokosi kalbėti ne tik apie save, bet ir išgirsti kitus. Būrelio užsiėmimų metu buvo ,,žaidžiami“ debatai, mokomasi išsakyti problemas, jas spręsti. O 5 klasės mokinės Fausta Darmavičiūtė ir Adrija Smaidžiūnaitė nutarė sukurti anketą antros klasės mokiniams ir jų paklausinėti apie pamokas. Mergaitėms atlikti anketos kūrimo darbus padėjo 8 klasės mokinė Austėja Ambrazevičiūtė. Tad jaunosios žurnalistės Fausta ir Adrija nešinos anketų lapais nukeliavo pas antrokus ir jų mokytoją Ingą Vekeriotienę bei atliko apklausą apie pamokas.

Antrokams ir jų mokytojai reikėjo atsakyti, kokia pamoka jiems labiausiai patinka, kokią jie labiausiai mėgsta. Didžioji dalis apklaustųjų atsakė, kad tokia pamoka yra matematika, nes jos metu galima skaičiuoti, pasimokyti sudėties. Keletas mokinių atsakė, kad net nežino, kodėl ta matematika tokia patinkanti. Dar tarp mėgstamiausių pamokų yra paminėta dailė, kūno kultūra, anglų kalba, pasaulio pažinimas. Tačiau, nors mokytoja teigia, kad daugiau pasimokius gali viskas pasisekti, antrokams pati sunkiausia ir labiausiai nesisekanti pamoka yra lietuvių kalba. Aišku, atsirado mokinukų, kuriems sunki ir taip mėgstama matematika, ir dailė, ir anglų kalba. Taigi, pamokos antrokams yra rimti dalykai.

Keletas klausimų buvo apie veiklas pamokose. Didžioji dalis mokinių teigia, kad jiems patinka mokytis, kad klauso mokytojos ir aktyviai dirba pamokose. Tačiau keletas prisipažino, kad ne visada jie klauso ir girdi, kad ne visada dirba ir kad mokytis nelabai patinka. Ką gi, reikia tikėtis, kad šių mokinukų nuomonė dar pasikeis.

Dar vienas klausimas buvo apie norą skaityti per pertraukas. Aišku, antrokai per pertraukas neskaito arba skaito tik kartais, o gal rimčiausia neskaitymo priežastis yra įvardinta atsakyme, kad nėra tokių knygų, kurias būtų galima skaityti per pertraukas. Pertraukos, kaip ir kūno kultūros pamokos, dažniausiai yra skirtos žaisti arba eiti į lauką, kai geras oras.

Taigi jaunosios žurnalistės Fausta ir Adrija atliko rimtą tyrimą apie antrokų požiūrį į pamokas, pasimokė, kaip reikia atlikti apklausas. Todėl labai smagu, kad antrokai ir jų mokytoja priėmė mergaites tokiai reikalingai gyvenimiškai praktikai.

Jaunųjų žurnalistų būrelio vadovė Inga Kardauskienė