Darželinukų projektas ,,Kur gyvena siūlai“

Kovo 4–15 d. Virbalio pagrindinės mokyklos ,,Spinduliukų“, ,,Pelėdžiukų ir ,,Burbuliukų“ grupės ugdytiniai vykdė projektą ,,Kur gyvena siūlai“. Jo metu skatinom ugdytinius tyrinėti, aptarti tekstilės darbus, išbandyti keletą tekstilės kūrimo būdų, atpažinti ir skirti lietuvių tradicinius raštus.

Grupėse veiklų metu gaminom įvairius dirbinius iš siūlų, rišom, sukom, pynėm, kūrėm  pasakas, aplikuojant siūlais, gaminom atvirukus ir rėmelius, naudojant siūlus. Kvietėm visus į savo dirbinių parodą.

Į savo grupės veiklas kvietėme mamytes ir močiutes. Nuoširdžiai dėkojam mamoms Eglei Bačinskienei, Jolantai Devokaitytei-Karaškienei, Aidai Karžinauskienei, močiutėms Irenai Lopetienei ir Laimai Radvinauskienei už nuoširdų bendradarbiavimą ir savo žinių bei gebėjimų perteikimą mūsų mažiesiems. Dėkojam mamoms, močiutėms, kurios atnešė savo dirbinius į parodą.

Projektą baigėm kartu su Herkaus močiute, kuri supažindino su verpimo rateliu, siūlų sukimu, virbalais. Minėm mįsles, žaidėm, šokom ir visi drauge nupynėm tautinę juostą.

Tokios veiklos lavino ugdytinių estetinį skonį, praplėtė akiratį, supratimą, kad meninė kūryba yra labai įvairi ir įdomi.

                                                                                          Mokytoja Alvyra Lasevičienė