XVII 5–8 klasių mokinių biologijos olimpiada

Vasario mėn. vyko Vilkaviškio rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų XVII 5–8 klasių mokinių II turo biologijos olimpiada. Jos rengėjai – Lietuvos biologijos mokytojų asociacija, Lietuvos rajonų ir miestų savivaldybių administracijos Švietimo, kultūros ir sporto departamento Švietimo skyriai.

Olimpiados tikslai: skatinti mokinių akademinių žinių gilinimą į gamtos mokslus (biologiją); suteikti mokiniams žinių apie mokslo naujoves ir jų sąsajas su gamtoje vykstančiais pokyčiais, galimomis grėsmėmis aplinkai, visuomenės gyvenimo kokybei; ugdyti mokinių kritinį mąstymą, savarankiškumą ir kūrybiškumą; skatinti mokinius rinktis su gamtos mokslais susijusias profesijas.

Užduočių turinį sudarė temos: gamtos tyrimai, organizmų sandara ir funkcijos, gyvybės tęstinumas ir įvairovė, organizmas ir aplinka, biosfera ir žmogus; remiantis atnaujintomis bendrojo ugdymo programomis atsižvelgiama ir į  mokinių pasiekimų sritis.

Mūsų mokyklai atstovavusius mokinius lydėjo sėkmė. Ugnė Alkevičiūtė (8 kl.) ir Viltė Švedaitė (6 kl.) užėmė ketvirtąsias vietas, Matas Kvietkauskas (7 kl.) – trečiąją.

Džiaugiuosi savo mokinių biologijos žiniomis. Linkiu sėkmės kituose konkursuose!

Biologijos mokytoja Edita Želvienė

Sveikiname mokinius ir juos ruošusią mokytoją.