Apsilankymas Pilotiškių apylinkėse

Saulėtą spalio mėnesio dieną devintos klasės mokiniai su lietuvių k. ir literatūros mokytoja I. Merkevičiūte ir geografijos mokytoju G. Zavecku lankėsi Vinco Mykolaičio – Putino gimtinėje – muziejuje Pilotiškėse.

Ten vyko integruota lietuvių kalbos – geografijos pamoka kitoje aplinkoje. Mokiniai, apsilankę garsaus rašytojo sodyboje, juto senove dvelkiančių daiktų kvapą, išgirdo daug nežinotų faktų apie V. Mykolaičio – Putino biografiją ir jo kūrybą, ypač romaną „Altorių šešėly“. Vėliau pievų takeliais nukeliavo ant taip rašytojo mėgto Aušrakalnio, nuo kurio Putino sodyba atrodė dar paslaptingesnė. Mokiniai, padedami geografijos mokytojo, išmatavo kalnelio aukštį, nustatė pasaulio šalis, drėgmės lygį. Vykdami atgal, dar aplankė Šakališkių piliakalnį, kuris dvigubai aukštesnis negu Aušrakalnis. Nepaisant jo stačių šlaitų, devintokai neilgai trukus užsiropštė į viršūnę, kur galėjo pasigrožėti atsiveriančia panorama.

Tądien oras buvo išties puikus, nuotaikos geros, energijos daug, svarbiausia, kad  kiekvienas sužinojo ir pamatė kažką naujo. Pasisvečiavę Prienų rajone, visi saugiai grįžo į savo gimtąjį Virbalį.

Mokytoja Inga Merkevičiūtė