ATRINKTA MOKINIŲ DALYVAUJAMOJO BIUDŽETO INICIATYVOS PROJEKTŲ IDĖJA

2023 m. spalio 10 d. Virbalio pagrindinės mokyklos mokinių susirinkime atrinkta įgyvendinti mokinių dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvos projektų idėja iš 7 pasiūlytų. Nedidele balsų persvara mokiniai nubalsavo, kad mokykloje būtų įgyvendinamas projektas „Čia tavo ir mano namai“. Projektą susirinkime pristatė mokiniai Simas Liaudinskas, Rugilė Abraitytė, Ainė Kulbokaitė.

Atrinktu projektu siekiama, kad vienas iš mokyklos koridorių būtų pritaikytas ugdymui ir aktyviam laisvalaikiui, o visa jo erdvė būtų spalvinga bei patraukli mokiniams. Todėl ant koridoriaus  sienų  norima priklijuoti prasmingų, spalvotų lipdukų, o koridoriuje įrengti atsitraukimo erdvę, kurioje galima pabūti vienumoje. Šiuo tikslu įsigyjamas minkštasuolis su akustine sienele. Ant grindų priklijuoti lipdukai skatintų mokinius judėti ir įdomiai leisti pertraukas. Norintiems per pertraukas pasėdėti, būrelyje pasišnekučiuoti, nuperkami minkštų pufų komplektai. Pufais būtų galima naudotis ir kai kurių ugdymo veiklų metu, iš jų sukonstruojant netipišką ugdymosi erdvę.

Tikėtina, kad realizavus projekto idėjas, mokyklos I aukšto koridorius bus pritaikytas  mokinių poreikiams – koridoriaus erdvė taps estetiška, tvarkinga, spalvinga, mokiniams bus smagiau pertraukų metu leisti laiką, per pamokas kartais pakeisti įprastą klasės aplinką, o su gera nuotaika ir mokytis lengviau.

Planuojama projekto įgyvendinimo vertė – 1910,38 eurų.