Mokinių tėveliai – geri mokytojai

Mokyklos tikslas – kurti tokią aplinką, kurioje galėtų atsiskleisti vaikas, jo asmenybė, kur gerbiamas vaiko šeimos indėlis mokyklos, klasės gyvenime. Labai svarbu, kad mokymasis teiktų vaikui džiaugsmą, skatintų mokymosi motyvaciją, kad ugdymas remtųsi partneryste, dialogu tarp mokytojo ir tėvų.

Kai vaikas mato tėvus, dalyvaujančius mokyklos, klasės gyvenime, bendradarbiaujančius su mokytojais, stiprėja mokyklos svarbumo pajutimas. Viena iš tokių bendradarbiavimo formų yra pamokos, kurias veda mokinių tėveliai. Tokios pamokos mokiniams tampa tikra švente. Tėvų vedama pamoka – galimybė tėvams artimiau susipažinti su klasės mokiniais, patiems patirti, ką reiškia būti mokytoju.

Pasaulio pažinimo pamoką 2 klasės mokiniams mielai sutiko pravesti Emilijos mamytė. Ji pamoką pradėjo pokalbiu apie daržoves, vaisius, jų naudą žmogaus organizmui, demonstravo skaidres, vaikai stengėsi įminti mįsles. Aptarę darbui reikalingas priemones ir darbo eigą, antrokėliai kibo į darbą. Dirbdami grupėse vėrė vaisių iešmelius. Ilgai vaikai džiaugėsi vieni kitų pagamintais skanėstais, ragavo, šypsojosi ir negailėjo pagyrų vienas kitam.

Vaikams labai patiko Emilijos  mamos vesta pamoka, jie su viltimi lauks ir daugiau panašių pamokų.

2 klasės mokytoja Aneta Čižauskienė