Projektas „Lietuva mano delne“

Savaitės projektą pradinukai pradėjo nuotoline edukacija iš kultūros paso lėšų „Ką žinai apie Vasario 16-ąją?“ Joje mokiniai sužinojo, kuo svarbi Lietuvai ši šventė, diskutavo ir atliko užduotis net iš aštuonių temų, tokių kaip mitų griovėjai, istorijos mįslės ir kitų, susijusių su Valstybės atkūrimo diena.

Visą savaitę  klasėse virė darbas, nes mokiniai, suprasdami šventės prasmę, jai labai ruošėsi. Visų klasių languose „pražydo“ trispalvės gėlių puokštės, laiptinės pasipuošė trispalviais žiedais, kuriuose mokiniai Lietuvai ir mylintiems ją žmonėms rašė linkėjimus. Pradinukai sprendė kryžiažodžius, atlikinėjo užduotis. Klasėse buvo surengti dailyraščio ir eilėraščių, skirtų Lietuvai, konkursai. Mokiniai savo žinias pritaikė dalyvaudami Kahoot viktorinose „Aš myliu Lietuvą“, „Vasario 16-oji“, „Ką žinai apie Vasario 16-ąją?“. 

Trys savaitės dienos buvo skirtos Lietuvos vėliavos spalvų įprasminimui. Mokiniai puošėsi atitinkamų spalvų drabužiais arba akcentais. Paskutinę projekto dieną visi džiaugėsi trispalvės vėliavos spalvomis ir atkurtos Valstybės didybe. Antrokai dalyvavo Lietuvos didžiausioje bendradarbiavimo pamokoje, skirtoje Vasario 16-ajai paminėti.

O štai trečiokai Lietuvą pasveikino tokiais žodžiais:

Lietuva – mano mylima gimtoji šalis, tėvynė, namai. Tai mano pasaulis… Tai mano širdis, meilė ir šiluma…  Tai mano istorija… Paprasta, jauki, šilta….Švęskime laisvę! Su Vasario 16-ąja visus sveikina trečiokai.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Inga Vekeriotienė