Konferencijoje „STEAM ugdymo tobulinimas“ apdovanoti geriausi „STEAM iššūkis“ projektai

Nacionalinėje švietimo agentūroje surengta „Erasmus+“ KA2 projekto „STEAM ugdymo tobulinimas“ baigiamoji tarptautinė konferencija. Joje pristatytos projekto veiklos, parengti intelektiniai produktai, apdovanoti tarptautinio konkurso „STEAM iššūkis“ nugalėtojai.

Konferencijos dalyviai – Lietuvos bei projekto partnerių šalių pedagogai, dalyvavę 3 modulių kompetencijų tobulinimo programos „STEAM ugdymo tobulinimas“ mokymuose bei nugalėję organizuotame tarptautiniame konkurse „STEAM iššūkis“.

Konkursas „STEAM iššūkis“ vyko dviem etapais: pirmame etape 7 šalių mokytojai su mokiniais kūrė ir pateikė konkursui iššūkius-užduotis, kurie buvo įvertinti nacionaliniais lygiais, o geriausieji, labiausiai atitikę STEAM iššūkiui keltus kriterijus, buvo pateikti tarptautiniam konkursui. Antrame etape mokytojai su mokiniais pasirinko kitų šalių sukurtus iššūkius-užduotis ir juos įgyvendino, parengė iššūkių įgyvendinimo aprašus ir pateikė konkursui, kurio nugalėtojai buvo atrenkami kiekvienoje šalyje ir apdovanoti, o geriausieji pakviesti dalyvauti baigiamojoje projekto konferencijoje Vilniuje.

Lietuvos pedagogai konkursui pateikė 78 STEAM iššūkio įgyvendinimo aprašus, iš kurių 31 atrinktas tarptautiniam gerosios praktikos rinkiniui, o jų autoriai pakviesti dalyvauti konferencijoje. Septyni STEAM projektai pripažinti geriausiais, apdovanoti prizais.

Nacionalinės švietimo agentūros prizas už projektą „Senovinio liaudies muzikos instrumento pagaminimas lauko edukacinei erdvei“ skirtas Vilkaviškio r. Virbalio pagrindinei mokyklai.